Christenunie-SGP in fractie in gesprek met college

stadskantoorwoensdag 11 juni 2014 09:00

Bij de presentatie van het bestuursakkoord heeft het nieuwe college de fracties in de Schiedamse gemeenteraad uitgenodigd om met een reactie op dit stuk te komen. De Christenunie-SGP fractie is blij dat het nieuwe college deze mogelijkheid bied voor alle fracties om het gesprek aan te gaan en om mee te denken aan het bestuursakkoord, heeft deze uitnodiging dan ook dankbaar aanvaard. Op woensdag 11 juni is de fractie in gesprek gegaan met de wethouders Houtkamp en Van Aaken om haar brief met reactie op het akkoord toe te lichten.

De Christenunie-SGP fractie heeft geconstateerd dat er geen duidelijke visie doorklinkt in het college-beleidsakkoord. Het is een verzameling losse paragrafen met punten uit de college onderhandelingen maar de rode draad ontbreekt. De Christenunie-SGP fractie wil graag haar ideeën geven om deze visie alsnog vorm te geven.

Het gemeentebestuur van Schiedam doet er goed aan de unieke regionale functies van de stad in onderlinge samenhang te benoemen en uit te dragen. Schiedam kan een uitstekende uitvalsbasis zijn om de rijke cultuur, historie, natuur en water (en sport) die Schiedam en omgeving bied te ontdekken. Schiedam kan de verbindende schakel vormen voor Rotterdam met haar omgeving en geschiedenis. Ook kan Schiedam een belangrijke functie vervullen om overloop van studenten vanuit Rotterdam en Delft op te vangen.

De transities in de zorgsector maken dat de gemeente de exploitatie van zorghotels en -pensions zou kunnen stimuleren. Meer bed en breakfast adressen kunnen Schiedam aantrekkelijker maken als uitvalsbasis voor een verblijf in de regio. In deze visie past een nieuwe cultuur- toerismenota, een verbreding van de functies van het stadscentrum en een bijstelling van de woonvisie. Verder geeft het richting aan wat we met de infrastructuur en het OV zouden moeten willen. 

De reactie op het bestuursakkoord vindt u hier

Een korte presentatie over de mogelijkheden om de watertaxi door de fluisterboot te verbinden met het stadscentrum vindt u hier

De lijst met gesprekspunten vindt u hier

« Terug

Reacties op 'Christenunie-SGP in fractie in gesprek met college'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.